Episode 18 – Sommer, Sol & App

Hej!

Det er længe siden du har hørt fra mig og bare rolig, vi er hverken lukket ned eller haft en meget lang sommerferie hos AppForFans. Jeg har desværre bare ikke haft tid til at skrive et par episoder, jeg beklager!

I dette afsnit vil jeg prøve at give et indblik i, hvad vores sommer har været brugt på, og dykke ned i den ene af opgaverne vedrørende selve produktet – appudviklingsdelen.

Sommerens opgaver har blandt andet bestået af:

  • App udvikling, rettelser, optimering og testing. Dette gælder for AppForFans samt AFF Manager.
  • Færdiggørelse af vores sponsorkoncept, AFF SponsorShip
  • Kontakt med atleter
  • Udarbejdelse af marketing materiale og nyhedsbreve

”Frem, Tilbage, Side til Side, Op og Ned”
I vores projekt er der forholdsvis mange tråde at holde styr på, både med hensyn til de enkelte funktioner som naturligvis bare skal virke, optimering af hver eneste skærm som I brugere vil se, forbedring af UX (User Experience) som skal være så simpelt og forståeligt som muligt. Eksempelvis ”Hvad sker der hvis man trykker der?” ”Hvad ser jeg hvis jeg trykker der?” osv. osv.

Det har været og er stadig i dag test, test, test! Hver eneste gang vi internt får en opdateret version gås den igennem for fejl og mangler som skal rettes til.

Vi gør det ikke bare på en app men to, da vi kommer til at lancere med AppForFans og AFF Manager.
AppForFans er der hvor alle de interessante SportsBlogs m.m. er at finde, hvorimod AFF Manager er for atleter til at administrere indkomst, statistikker m.m.

Jeg kan godt afsløre, at det ikke er hver dag hvor du har hænderne over hovedet og tænker ”Yes, vi kører!” Der har været store kriser undervejs. Nogle gange går der tanker igennem hovedet som ”Hvad er det lige der sker, Det virker ikke!”, ”Vi er færdige, det holder ikke!”, ”Der er jo 1000 fejl?!”. Det kan ikke undgås at ens humør bliver påvirket negativt.

Jeg har dog ladet mig fortælle, at de her tanker er ret normale i sådan en proces. IT er en svær størrelse, og især når du har en omtrent gennemsnitlig forståelse for det som vi har.
Så sent som for få uger siden gik vi og overvejede, om vi skulle starte helt forfra med programmeringen! Starte på en frisk simpelthen.

Den seneste tid er der heldigvis blevet rettet op på dette, og vi er fortsat med den eksisterende software. Der er også ved at forme sig en rød tråd, funktionerne er begyndt at samarbejde på kryds og tværs, og den er generelt begyndt at virke mere smooth.

Vi tester løs, finder fejl, retter og så gør vi det igen og igen og igen.

Sparring med Atleterne.
Nogle gange kan vi godt sidde og se os lidt blinde i det hele, derfor har vi haft brug for nye friske øjne på app’en. Hvem bedre at spørge end nogen af dem, som forhåbentligt får gavn af app’en. Vi har derfor spurgt nogen af vores seje atleter som både har hjulpet os med at teste og komme med deres feedback. Deres ord vægter lagt højere end vores egne, det er deres app – Ikke vores.

Vores projektleder fløj fra Riga til Danmark til en arbejdsdag, hvor vi også inviterede atleterne til at deltage. Her sad vi alle sammen og gennemgik både fejl, idéer samt optimering af eksisterende funktioner, atleternes meninger til en bedre UX m.m.
Vi havde blandt andet flere funktioner, hvor vi ikke helt kunne finde ud af om vi skulle gøre det ene eller det andet. På den måde var det cool at kunne forhøre os hos atleterne, og at de kunne bestemme hvilken retning vi skulle. Super fed oplevelse, og det var kanon at se engagementet fra vores atleter. En kæmpe TAK til dem!

Jeg håber du har fået et lille indblik i, hvad og hvordan vi har arbejdet henover sommeren. Vi læses snart ved, og det er forhåbentligt med gode nyheder fra min side 🙂 !

Tak fordi du læste med.

Kh
Flemming

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: