Episode 10 – Brug Din Stemme, Influencer!

Hejsa!

For et par uger siden havde jeg meldt mig til et foredrag, vedrørende strategisk samarbejde med influencere afholdt af et PR-bureau.
Jeg vidste egentlig ikke om det overhovedet var relevant for mig og for AppForFans, da informationerne inden foredraget var relative sparsomme.

Foredraget viste sig dog, at være yderst relevant med et godt miks af hvad det vil sige af være influencer, samarbejdet med disse og eksempler på virksomheder som har benyttet sig af influencer-marketing i deres kampagner.

Der findes influencere på forskellige niveauer, og typisk opdeles de i følgende: mikro, makro og mega influencere.

Typiske karakteristika for en influencer er:

  • En evne til at påvirke sine følgers holdninger, meninger, vaner m.m
  • Mange følger på de sociale medier
  • Høj interaktionsrate på opslag
  • Stor/bred reach

Målet med AppForFans er, at skabe en platform hvor atleter kan inspirere deres fans eller sågar andre atleter.
En platform, hvor du kan erfare hvordan andre gør med deres sport.
En platform, hvor du kan gå i dybden med din sport.
En platform, hvor du kan blive en influencer indenfor sportens verden.

Det absolut vigtigste for atleten er, at finde sin egen ”tone of voice”, altså sit eget sprog og sin egen måde at kommunikere troværdigt med sine fans på.
Vi vil lave den perfekte platform for sportsatleter, i håb om at disse kan levere og eksekvere en kommunikationsstrategi for dem selv på vores platform.

Influencer-Marketing, In or Out?
Ifølge foredragsholderne, så har de stor succes med brugen af influencer-marketing. Denne samarbejdsform mellem influencer og virksomhed spås som stigende, og du vil helt sikkert opdage flere og flere af disse fremover.

Hvor godt samarbejdet mellem influencer og virksomheder har været, evalueres gennem opsatte KPI’er (Key Performance Indicator). Eksempler på KPI’er kan være antal likes, reach, antal tid på en bestemt side, salg af produkt eller lignende.

Heldigvis, har vi i vores forretningsmodel tænkt data og KPI’er ind i sponsor-annoncerne. Vi vil automatisk genere forskellige data, som kan bruges som måleenhed mellem atleten og sponsoren.

Mine partnere og jeg har kun fået mere blod på tanden efter foredraget, som er med til at styrke vores tro på at vi måske er på rette vej med en unik platform for atleterne og de sportsinteresserede. Hvem ved…? 🙂

Tak fordi du læste med og tak for et spændende foredrag!

Vi ses snart igen

Kh.
Flemming

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: