Episode 8 – En tur til Riga

(2 minutters læsning)

Hej!

Godt nytår til alle! Håber i har fået en god start på det nye år 🙂

I slutningen af efteråret, var jeg en tur forbi Riga. En tur forbi vores app-hus, og hvad der også var mit første møde med app udviklerne.

Jeg var ret spændt på, hvem det var jeg skulle møde. Kom jeg ned til typer med langt hår og skæg som kun snakkede i megabyte og algoritmer, som jeg ikke ville fatte en dyt af? (Beklager generaliseringen)… Hvis det var tilfældet ville det blive 2 meget lange dage i Riga!
… Heldigvis blev det ikke tilfældet. Der var en smule af det jeg kalder ”IT-nørde-sprog”, men det var ikke så slemt, så os fra ikke-IT-verdenen kunne følge med – Det meste af tiden.

Det var både Thomas og jeg, som tog afsted. Formålet med turen var at gennemgå konceptet med udviklerne igen, gennemgå og diskutere fordele og ulemper ved hver funktion. Beslutte og færdiggøre firmaets logo, derudover også at få besluttet vores kommende hjemmesides detaljer, specifikationer og design.

Det var som nævnt min første gang, så jeg var selvfølgelig en smule nervøs på hvordan dagene udviklede sig dernede. Det var dog overraskende nemt, hvor vi startede ud med at få en status på projektet af vores app projektleder.
Efterfølgende sad vi der, rundt om et bord med en projektor lysende mod væggen, og så var det egentlig bare på med arbejdshandskerne.
Vi startede med at gennemgå, ændre og forbedre de eksisterende funktioner. Thomas og jeg havde naturligvis også taget en del nye idéer og ønsker med, som vi gerne ville have implementeret.

Det er virkelig en kunst, at bygge en app. Du skal på forhånd have en fornemmelse på, hvad i brugere syntes der virker, og hvad der ikke virker. Enhver detalje i app’en skal overvejes til fingerspidserne – Hvad der sker når man trykker på en bestemt knap, effekter, farver, det generelle flow. Det kan være så små marginaler som gør, at du syntes vores app er lækker at bruge eller ej.
Nogle funktioner blev siet fra, mens andre opstod.
For hver gang vi tilføjer eller ændrer en funktion koster det oftest tid – Og tid koster penge. Derfor er det utroligt vigtigt, at Thomas og jeg får truffet nogle gode og langtidsholdbare valg, for at sikre vi ikke spilder en masse tid og penge – For det løber virkelig hurtigt op omkostningsmæssigt!…

En af succesoplevelserne dernede var, hvordan vi kommer til at vise atleternes sponsorer i deres profiler. Det bliver ret elegant og nedtonet, som forhåbentligt vil skabe en god oplevelse for alle i app’en.
Jeg glæder mig hvert fald helt vildt, til at se atleternes sponsorer på deres profiler!

På to intense dage fik vi styr på stort set alle funktioner både nye som gamle. Vores logo og brandfarver blev besluttet, og vi fik gjort konceptet endnu skarpere med sparring fra udviklerne.

Jeg fik personligt også lært en hel del omkring opbygning og programmeringen af app’s, som giver mig bedre forståelse på hvorfor nogle ting er mulige, mens andre vil være til mere besvær end gavn. Der er dog stadig en masse, som jeg fortsat skal lære og forstå omkring udvikling og opbygning af apps, og det glæder jeg mig til at lære.

Alt i alt var det en positiv tur, hvor jeg er sikker på at både vi og udviklerne fik noget ud af det. I min sidste episode, beskrev jeg hvor frustrerende det er at kommunikere online med udviklerne, og den følelse har du slet ikke når du sidder fysisk overfor dem.
Så mon ikke, at vi skal en tur til Riga igen, inden vi trykker på den store lanceringsknap for at finpudse de aller sidste detaljer.

Tak fordi du læste med, jeg håber du syntes det var hyggeligt! Vi læses ved snart igen.

Kærlige hilsner
Flemming

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: