Episode 6 – Havregryn eller Champagnebrunch?

(3 minutters læsning)

Hej!

Velkommen til eller velkommen tilbage i denne travle julemåned.

Dagens episode vil handle om, hvordan økonomien ser ud om ny udsprunget iværksætter. Er det havregryn eller er det champagnebrunch?

6.412,14 kr.
Lad mig slå det fast med syvtommer søm, det er ingen dans på roser at starte sin egen virksomhed…

Nogen iværksættere har den der ”f*ck it” attitude, hvor de siger deres job op og springer ud i det. Andre vælger derimod den mere rolige metode, hvor de starter en virksomhed ved siden af enten skole eller job, i hvert fald hvor de har en indkomst ved siden af.
Jeg tror ikke der er en rigtig eller forkert måde at starte på, jeg tror det 100% afhænger af hvem man er som person.

Jeg har ikke den kølighed, hvor jeg bare kan droppe alt andet og så bare gå all in. Jeg har hadet som i virkelig hadet, hvis min konto har gået i minus! Det er virkelig en ting, som kan give mig søvnløse nætter.
Dengang jeg var aktiv badmintonspiller, havde jeg bl.a. studie + 2 jobs ved siden af. Dette gjorde jeg for at lære noget andet end at spille badminton, men samtidig også for at kunne lægge penge til side hver måned.

Hverken Thomas, Michael, Niels eller jeg selv giver os løn via budgettet fra AppForFans. Det mener jeg er helt naturligt, da pengene skal bruges på andre poster som forhåbentligt kan skabe grobund for fremtiden.
For at jeg kan få en smule ro i maven, så har jeg taget et deltidsjob i en møbelbutik.
Jeg prøver at finde balancen mellem at arbejde med AppForFans, samtidig med at arbejde i butikken for at skrabe penge sammen til hverdagen.

Som overskriften antyder, så er 6.412,14 kr. de penge jeg har at gøre godt med i december måned, og det kommer sandsynligvis til at være ca. samme beløb det næste stykke tid.
Det er formentligt mindre end hvad en studerende har at gøre godt med, men omvendt er 6.400 langt bedre end et stort fedt 0…

Mine udgifter i privaten overstiger min indkomst, så mit månedsbudget er klart rødt, og det er vildt træls! Samtidig er det en ting som jeg må acceptere og indstille mig på. Det er en del af gamet og hvad jeg har sagt ja til.
Heldigvis har jeg netop tidligere været god til at få sparet op, så det er nogle af disse penge jeg skal trække på i en stund tid.

Tip Til Dig Med En Måske Iværksætterdrøm I Maven
Overvejer du at starte din egen virksomhed op, så overvej hvilken stil i din privatøkonomi du vil starte med? All in eller på ”deltid”, der er som sagt hverken nogen rigtig eller forkert måde med mine øjne.

Er du tilfældigvis studerende og overvejer en virksomhed, tror jeg at du står med en fabelagtig mulighed.
Du kan starte virksomhed op, alt imens du bliver støttet via SU’en. Derudover har du måske mulighed for at omsætte de teorier, metoder og modeller du lærer i undervisningen til praksis.
Som studerende skal du selvfølgelig bruge tid på, at læse op til eksamen og være til undervisning, men jeg nægter at tro på at mange af de såkaldte fuldtidsuddannelser i praksis virkelig er, fuldtidsuddannelser.
Derfor tror jeg virkelig på, at du kan med SU’en i ryggen få en ”fornuftig” start.

Uanset den stil du vælger som iværksætter, så skal du dog indstille dig på, at pilen nok mere peger mod havregryn end champagnebrunch.

Fedt du gad at læse med, vi læses ved igen om ca. 14 dage 🙂
Rigtig god jul når vi når dertil 🙂

Kærlige hilsner
Flemming

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: