Episode 4 – Hvilken Vej Skal Konceptet?

(6 minutters læsning)

Hej og velkommen 🙂 !

Mit indlæg vil handle om idéen bag AppForFans og dens udvikling. Hvordan vi har bølget frem og tilbage med konceptet, og været i tvivl 700 gange inden vi er kommet frem til konceptet.

Det har været frem og tilbage, op og ned, og diskussioner i timevis.
Sådan er det med sporten, og det er vel lige sådan med start-ups. Nogle gange har du en gameplan, men hen ad vejen finder du løsninger som er mere optimal.

Den Gamle Originale
Jeg er kommet en smule senere ind i AppForFans end Thomas, Michael og Niels. Det var Thomas som fik den oprindelige idé, og han havde gået og arbejdet på den i nogle måneder inden han skrev en besked til mig med ordlyden ”Hai Flevs. Hvad er det egentlig du render rundt og laver? 🙂 Altså job og sådan. Håber du har det godt”.

Herfra præsenterede Thomas det ”gamle” koncept ved navn App4Fans. Idéen bestod grundlæggende i det vi kender i dag. Du skal som atlet kunne inddrage dine fans i din verden som sportsatlet, samtidig med at du kan brande og optimere dine muligheder overfor sponsorerne.
Forskellen var dog, at det i sin tid kun var muligt at få lavet sin eget personlig app mod betaling. Derudover var det muligt for atleter, at indsætte sponsorer i app’en, også mod betaling.
App4Fans var tiltænkt som et støtte medie til de nuværende sociale medier, med det unikke at man kunne have sin helt egen app.

Jeg syntes grundlæggende godt om idéen, men vi så i fællesskab også nogle udfordringer.

 • Hvordan gør vi det endnu mere attraktivt at have sin egen app? Det er 100% unikt, men kan vi gøre mere for atleterne?
 • Hvorfor skal en atlet have lyst til, at betale for at indsætte sin sponsor som en annonce i sin egen app?
 • Hvor differentierer App4Fans sig, fra de nuværende sociale medier?
 • I starten ville vi også indsætte Google Ads i apps’ene.
  • Men kunne vi sikre indholdet, så vi ikke fik Google Ads reklamer som evt. var konkurrenter til atletens sponsor?
  • Med Google Ads skal der også utroligt mange klik til, før det kan give en reel indtjening.

Ja, spørgsmålene var mange… Men den grundlæggende idé om at give atleter en platform til at brande sig selv og optimere sine sponsorer, den var der!

Den Nye Originale
Da jeg kom ind i projektet, startede vi med at ændre navnet fra App4Fans til AppForFans. Årsagen skyldes at det er irriterende, at skulle forklare 4-tallet for ikke at blive misforstået.

Thomas og jeg startede med at fortælle lidt omkring den gamle originale idé til venner og bekendte. De fleste der hørte om idéen reagerede positivt.
De stillede dog alle sammen ovenstående spørgsmål, og spørgsmålene var jo helt berettiget.

Vi tog fat i vores priser og sænkede disse, men med tiden slog det os, at betalingen muligvis ville kost os atleter. Folk er som udgangspunkt ikke villig til at betale for apps, om det så handlede om 5 kr.
Kigger du på din mobil i dag, så er det sikkert meget få eller måske slet ingen apps som du betaler for? – Alt er nærmest gratis, det er de i hvert fald på min, lige på nær Spotify.

Vi besluttede, at AppForFans selvfølgelig skulle være gratis!
Vi vil skabe et attraktivt medie for sportsatleter, det gør vi ikke ved at smide regninger i hovedet på dem. Målet er jo, at give atleter de bedst mulige vilkår.
Ved at fjerne priserne, koster det muligvis os noget indtjening, men formålet er som sagt atleterne, deres fans og sponsorerne!

Jeg havde for noget tid tilbage en samtale med Jesper som arbejder indenfor sport og event management. Han spurgte: ”Hvorfor sikrer du ikke at platformen bliver værdifuld, ved også at kunne tilbyde atleter sponsorater derinde?” derudover satte han gang i tankerne omkring emnet data – For hvordan skal AppForFans bevise sit værd?

Førstnævnte spørgsmål havde Thomas og jeg selv gået og rodet med, og Jesper bekræftede vores tanker, for han havde da ret.
Resultatet af snakken med Jesper er blevet til, at AppForFans hjælper med at finde sponsorer og udbyde disse til vores atleter, som en slags ”manager”.
Dataen er blevet en vigtig del af vores koncept, det er her vi skal være bedre end alle andre. Vi skal være skarpe på værdien af et sponsorat, både for atleten og virksomheden.

En Personlig App eller En App?
Jeg sad en aften i Taipei og googlede lidt rundt, her stødte jeg på ordet community.
Det vakte et eller andet i mig, for med personlige apps havde vi jo som sådan ikke skabt et community?

Jeg greb min telefon og ringede til Thomas, for at snakke om at lave en samlet AppForFans fremfor udelukkende at fokusere på personlige apps. Jeg havde følgende argumenter:

 • Vi kan skabe et sports community via en stor fælles AppForFans.
 • For mange atleter er en oprettelse af en Facebook fan page stort, og derfra gå til at have sin helt egen personlig app. Det er et kæmpe spring for mange atleter, måske også for stort.
 • Som fan er det muligvis begrænset hvor mange apps du har lyst til at have af flere atleter.

Thomas, ja han var ikke just begejstret. Han var mildest talt frustreret over den ”bombe” jeg smed. Det var ikke fordi, at han ikke kunne se idéen. Det var mere fordi, at programmørerne var startet på de personlige apps, samtidig var det en tanke som han selv havde i starten, hvor han dog besluttede at gå væk fra den.
Ændringen fra personlige apps til en samlet app, vil koste os tid – Meget tid. Derudover vil det koste os penge – mange penge…

Det tog os en uges tid at erkende, men det var dog det eneste rigtige at gøre for os, så derfor er vi endt med det koncept som du i dag kender med AppForFans.
Den beslutning betød også, at vi nu ”officielt” var et socialt medie – En tanke der egentlig kan skræmme os en smule.

Tusind tak fordi du læser med! Jeg håber du har nydt indlægget. 🙂

Kærlige hilsner
Flemming

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: