Episode 2 – Mit Start-Up Projekt!

(5 minutters læsning)

Hej!

Dette indlæg vil handle om mit projekt, og hvorfor det egentlig lige er jeg syntes det giver mening.

Byd velkommen til… AppForFans !
Så kan jeg løfte sløret for mit iværksætteri – AppForFans.

AppForFans er en sports app, som er henvendt til atleter, fans og sponsorer.
Vi sigter mod at blive et sports community inden for alle sportsgrene på alle niveauer.
Formålet er at atleter skal have muligheden for at inspirere, motivere og dele ud af deres enorme viden inden for træning, mentaltræning, kost, styrke mm. Derudover vil der også være mulighed for eksempelvis at lave sjove quizzes, afstemninger, en karrieretidslinje og mange andre features.

Vi bliver et ”apply-and-approve” medie, som betyder, at alle atleter skal godkendes inden, da vi kun er interesseret i atleter, som er seriøse omkring deres sport.

Data is King
Du kan som atlet inkludere annoncer i din profil med dine sponsorer.
Men hvor er det smarte så lige..?

AppForFans vil sørge for at forsyne hver sponsorannonce med en masse data. Herved kan atleten altså følge med i, hvor mange views reklamen har, hvor mange clicks den får, hvilke målgrupper der clicker på reklamen, deres alder, demografi m.fl.

Disse data kan bruges til evaluering af sponsoratet, da de målbare resultater er mindst lige så vigtige for en atlet som for virksomheden.

Atleten og virksomheden kan forhåbentligt opbygge en stærkere relation ved brug af AppForFans, og dermed en win-win for begge parter 🙂

Min Oplevelse som Atlet
Er app’en et must-have? JA hvis du spørger mig :-)!

Jeg har selv været atlet og har været den som har ”jagtet” sponsorerne. Derudover er jeg næsten lige hjemvendt fra et ophold i Taiwan, hvor jeg bl.a. sad med kontraktforhandlinger i badminton sporten. Dermed har jeg også siddet på ”den anden side af bordet”.

Som badmintonspiller er det utroligt svært at skaffe sponsorer – medmindre du er et megatalent, et veletableret navn i verdenstoppen eller måske har en far eller mor med et netværk som siger spar to.

Jeg var et ungt talent, men ikke et megatalent, og derfor blev jeg naturligt nok sjældnere nævnt i medierne. Vi var mange om buddet og der findes mange andre dygtige spillere, som jeg ikke differentierede mig fra. Her var jeg i en situation hvor jeg sindssygt gerne ville have sponsorernes hjælp, men hvad havde jeg reelt at tilbyde?

Virksomheder kunne tilbydes at få tryk på mit spillertøj, som ville blive vist rundt omkring i verden via mine turneringer, hvor der naturligvis også kunne sidde folk bag diverse betting/streaming hjemmesider og dermed nå ud til et bredt publikum. Men hvor mange var det reelt set? Og hvilken værdi kunne jeg tilføre for den virksomhed jeg ønskede et sponsorat fra? Jeg havde jo ikke noget faktuelt at fremvise for dem.

Jeg havde ingen fanside på Facebook, men de som har – Hvor mange af de som følger dig ser reelt dit opslag? Dertil kan du så spørge, hvor hurtigt går det egentligt før, at mit opslag er forsvundet fra folks feed? Svaret til mit sidste spørgsmål er nok – Meget hurtigt. På Facebook har du muligvis kun få timer til at præstere med dit opslag – Før det igen er ”gårsdagens nyhed”.

Som jeg ser det, så er ”vi” atleter nødsaget til, at være endnu skarpere over for vores nuværende og potentielle sponsorer.

Jeg har som nævnt også oplevet, at sidde på den anden side af forhandlingsbordet – og været virksomhedens mand. Her tænkes der naturligvis ”Hvor meget eller hvor lidt kan denne atlet tilføre til vores brand?” og ”hvor meget kan denne atlet ’sælge’ af vores produkter?”.

… Så en lille hemmelighed; et par Facebook og Instagram opslag her og der er ikke nok til at skabe nok værdi.

Med AppForFans tror jeg på, at det vil være nemmere at skabe og opbygge sit brand gennem data på ens fans. De data tror jeg på bliver super værdifulde, og forhåbentligt også meget nemmere for en virksomhed at forholde sig til.

Derfor, JA jeg føler behovet er der og det gælder ikke kun inden for badminton. Jeg er overbevist om, at lignende situationer samt manglende værktøj er gældende i andre sportsgrene.

Er du interesseret I at høre mere omkring app’en, så kontakt os endelig på info@appforfans.com

God dag derude og tak fordi du læste med! 🙂

Følg med i næste indlæg, som kommer til at handle lidt omkring hvilke mennesker som er med i AppForFans, for jeg er heldigvis ikke alene om dette.

Kærlige hilsner
Flemming

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: